ДСБ/Нова република, Да, България, Зелените и ДЕОС обявиха създаването на общата

...
ДСБ/Нова република, Да, България, Зелените и ДЕОС обявиха създаването на общата
Коментари Харесай

ДСБ/Нова Република и `Да, България` създадоха манифест срещу завладяването на държавата

ДСБ/Нова република, " Да, България ",  " Зелените " и ДЕОС оповестиха основаването на общата самодейност " Български манифест за Европа ".

Към манифеста се причисли и Български земеделски народен съюз, който е напуснал Реформаторския блок, заяви водачът на " Да, България " Христо Иванов, като добави, че самодейността е отворена и към нея могат да се причислят още хора и обединения. 

Целта на манифеста е да зададе посока за развиването на страната и да запълни неналичието на ясно заявени цели и ясна визия за одобряването на страната ни като модерна европейска държава, а мотивът за основаването на манифеста е идното председателство на Съвета на Европейски Съюз. 

Иванов акцентира, че новата платформа не е предизборна и не е коалиция, а е самодейност, която ще работи за да не се разреши на държавната агитация да извърши европейската тематика. 

Под пропагандата и банкетния звук за председателството се правят ежедневни офанзиви на базови права. Създават се репресивни принадлежности, които се употребяват против медии и публицисти, погазват се съществени правила на правото, в това число въвеждане на закони със задна дата, разяснява Иванов. 

Според него това не е инцидентно и е опит за по-нататъшното преодоляване на страната. 

" Тази тънка алена линия зад мен би трябвало да спре това ", сподели той.

При оповестяването на манифеста бяха показани и група специалисти, които ще работят за неговото създаване в околните месеци, което ще се случи с отворени обществени диспути. 

Сред тях са някогашният водач на ДСБ Радан Кънев, някогашният народен представител от Реформаторския блок Мартин Димитров, евродепутатът Светослав Малинов, дипломатът Стефан Тафров, някогашният длъжностен министър на защитата Велизар Шаламанов, политологът Христо Анастасов, преподавателят по право на Европейски Съюз доктор Христо Христев, ръководителят на Центъра за модернизиране на политики Юлиана Николова, специалистът по осведомителни технологии Боян Юруков, журналистът Мария Спирова и други

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов акцентира, че те имат тежката задача да изработят правилата, посредством които България да стане пълновръстен член на Европейски Съюз. 

Радан Кънев разяснява, че е извънредно благополучен от самодейността, така като винаги е призовавал зад такива цивилен и експертни начинания да има мощна политическа воля. 

" Това не е документ от интелектуалци или група жители, а документ, зад който стои волята на няколко партии и техните водачи ", акцентира Кънев. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР